#bgblur, #feature {background-image: url(../resources/banner8r.jpg); }

Sorin Sabou


Letter to the Romans, Nicomachean Ethics, and more

Săptămâna creației

Învățătura creștină despre Dumnezeu ca fiind Creatorul tuturor lucrurilor este una dintre cele mai atacate din ultimii doua sute de ani. Primul capitol din Biblie este unul dintre cele mai rastalmacite din intreaga literatura.
Cititorul din vremea de acum trebuie sa faca efortul de a lasa la o parte toate aceste bruiaje si sa caute sa audă și să priceapă ce i-a descoperit Dumnezeu lui Moise.
Avem o creație în stadii, diferențiată și cu scop precis. Dumnezeu a lucrat șase zile pentru a o finaliza. Toată creația este focalizată pe a face pământul un loc bun de locuit pentru om. Cele șase zile ale creației au ca apogeu crearea omului. Cu excepția zilei a doua la toate dintre ele ni se spune că ceea ce a făcut Dumnezeu a fost bun. Acest „bun“ este având în vedere beneficiul omului. Plantele, pomii, viețuitoarele sunt descrise tot din aceeași perspectivă - binele omului.
Actul creator este diferit atunci când este vorba despre lumină, cer, plante, animale („Dumnezeu a zis să fie, și a fost“), de momentul cănd a fost creat omul („Dumnezeu a zis să facem“). Vitele, reptilele, animalele sălbatice sunt pe un plan diferit de cel al omului. Doar omul este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu; plantele și viețuitoarele sunt după soiul lor.
Dumnezeu învață pe om cum se trăiește în creația sa: șase zile muncești, iar a șaptea o sfințești și te odihnești. Dumnezeu nu vorbește și nu muncește în ziua a șaptea, ci binecuvântează și sfințește. Munca omului trebuie să aibă ca însoțitor binecuvântarea lui Dumnezeu pentru a fi cu reușită, altfel nu prosperă.
blog comments powered by Disqus