#bgblur, #feature {background-image: url(../resources/banner8r.jpg); }

Sorin Sabou


Letter to the Romans, Nicomachean Ethics, and more

De Ziua mulțumirii

În ce condiții am mulțumi lui Dumnezeu pentru oameni? De Ziua mulțumirii în acest an să căutăm răspunsul la această întrebare. Mulțumirea adusă lui Dumnezeu de Apostolul Pavel pentru Filimon ne ajută să vedem în ce fel cineva poate ajunge să mulțumească pentru noi. Cunoști pe cineva care mulțumește lui Dumnezeu pentru tine? De ce o face?
       Termenii generali ai relației dintre noi trebuie să fie dați de iubire și conlucrare. Ești iubit cu adevărat dacă iubești, iar dacă ești o persoană care conlucrează cu alții, oamenii vor dori să te aibă în preajmă. Iubirea și conlucrarea ne oferă atmosfera necesară care ar face pe cineva să mulțumească lui Dumnezeu pentru noi. Când cineva își aduce aminte de noi trebuie să identifice cu ușurință, în ce ne privește, iubirea și conlucrarea, altfel nu se va naște gândul mulțumirii în mintea lui.
       Ce aud oamenii despre mine? Pentru ca ei să mulțumească lui Dumnezeu pentru mine, ei trebuie să audă despre credința mea în Domnul Isus și despre dragostea mea față de toți sfinții. Viața de credință se dovedește la încercare, în greutăți, în situații în care nu mai este soluție omenească, ci numai soluție divină. Dacă noi trăim în așa fel încât oamenii să vadă că suntem dependenți de Dumnezeu vor ajunge să mulțumească pentru noi, altfel nu. Dragostea noastră nu trebuie să fie părtinitoare, ci trebuie să îi cuprindă pe toți din poporul lui Dumnezeu. Așa cum Dumnezeu ne iubește pe toți la fel, tot așa trebuie să-i iubim și noi pe toți. Acesta este standardul după care trebuie să evaluăm ce se aude despre noi: credința noastră și dragostea noastră. Câte trebuie date la o parte din ceea ce vorbesc oamenii despre noi până să rămână acestea două, credința și dragostea?
       Cum se roagă oamenii pentru mine? Dacă oamenii mulțumesc lui Dumnezeu pentru mine atunci ei se vor ruga ca credința mea să se arate în fapte care să dovedească tot binele care se face între noi. Mulțumirea celorlalți pentru cineva duce la înaintarea lui: fapte care să dovedească binele practicat în comunitate. Când în adunarea creștină primează credința și dragostea, se practică binele, iar practicarea binelui duce la înviorarea inimilor sfinților.
       Iubire, conlucrare, credință, bine arătat prin fapte - așa e omul pentru care ceilalți mulțumesc lui Dumnezeu.
blog comments powered by Disqus