#bgblur, #feature {background-image: url(../resources/banner8r.jpg); }

Sorin Sabou


Letter to the Romans, Nicomachean Ethics, and more

Întărirea omului lăuntric

Nevoia de a fi tare este universală. Pentru a putea face față vieții și pentru a trece prin ea reușind, este nevoie să fim tari. Puterea lăuntrică poate fi dobândită de fiecare copil al lui Dumnezeu. Acesta este lucrul pentru care se roagă Pavel în Efeseni 3.
Dacă omul dinlăuntru ne este slab, suntem zdrobiți și duși de val și viața ne calcă-n picioare. Ajungem schimbători, nehotărâți, ușori ca pleava luată de vânt.
Tăria lăuntrică este un răspuns la rugăciune. Tatăl, din care se trage fiecare familie de sub cer, este cel care ne întărește. El realizează acest lucru în mod treptat. Duhul Său, Cristos locuind în inimă, întemeierea vieții în dragoste și priceperea realității duc la tărie lăuntrică.
Ca urmare a lucrării lui Dumnezeu prin Duhul Său, noi devenim proprietatea Sa, experimentăm înnoirea minții și avem sabie de apărare în ziua cea rea, și astfel putem rămâne în picioare.
Dumnezeu prin Isus Cristos ne-a înfiat, ne-a adus la viață, prin sângele lui Cristos am fost apropiați și suntem zidiți într-o Casă duhovnicească.
Viața plenară este doar viața în dragoste. Rădăcinile și temelia ei trebuie să fie dragostea. Doar când omul știe că este iubit este puternic.
Pe baza acestor adevăruri, noi înțelegem mai bine realitatea. Ne dăm seama că dinainte de întemeirea lumii Dumnezeu, în Cristos, ne-a ales, ne-a rânduit să fim înfiați. În El avem răscumpărarea, iertarea păcatelor și moștenirea. Noi înțelegem că toate acestea au loc după sfatul voii Sale.
Aceste lucruri duc la tărie lăuntrică. Ele arată cât de complex este omul și de câte este nevoie pentru ca el să poată ajunge puternic lăuntric. Cel care cunoaște cel mai bine toate acestea le poate implementa în fiecare dintre noi.
blog comments powered by Disqus