#bgblur, #feature {background-image: url(../resources/banner8r.jpg); }

Sorin Sabou


Letter to the Romans, Nicomachean Ethics, and more

Nu judeca

Relaționarea la ceilalți oameni trebuie să aibă la temelie etica dragostei. Indiferent de atitudinea și de faptele celorlalți noi trebuie să-i iubim, sa-i binecuvântăm, și să ne rugăm pentru ei. Tot ce voim să ne facă nouă oamenii trebuie să la facem noi. Felul în care ne raportăm la ei se va întoarce față de noi. Cu ce măsură măsurăm cu aceea ni se va măsura. Acest fapt nu trebuie uitat.
Noi suntem tentați să căutăm greșeli la toți oamenii și să le ignorăm pe ale noastre. Vedem așchia în ochiul fratelui, dar nu vedem bârna în al nostru. Fățărnicia este întotdeauna la îndemână. Nu strecura țânțarul și înghiți cămila.
Ca să poți ajuta pe cineva care are o așchie în ochi trebuie să vezi clar, iar pentru aceasta trebuie să nu ai nimic în ochi; trebuie să vezi limpede. Aici este vorba atât de calificare morală, cât și fizică. Nu poți îndrepta pe cineva decât dacă ți-ai aplicat tu mai întâi ceea ce vrei de la celălalt.
Așa trebuie să stea lucrurile între noi oamenii când se evidențiază faptul că suntem ființe căzute, care trăim între oameni căzuți, dar care am început să experimentăm răscumpărarea.
blog comments powered by Disqus