#bgblur, #feature {background-image: url(../resources/banner8r.jpg); }

Sorin Sabou


Letter to the Romans, Nicomachean Ethics, and more

Nu vă îngrijorați

Îngrijorarea este o realitate a vieții. Și cel sărac, și cel bogat se îngrijorează. Cu cât are omul mai multe posesiuni cu atât se îngrijorează mai tare, și cu cât este mai sărac cu atât se îngrijorează mai mult. Averea și sărăcia nu sunt soluții pentru îngrijorare. Credința este soluția pe care ne-o dă Mântuitorul la îngrijorare.
Argumentul pe care ni-l dă Domnul Isus este după cum urmează. 1. Viața este mai mult decât hrana, iar trupul este mai mult decât îmbrăcămintea. Nici unul dintre oameni, chiar dacă se îngrijorează, nu poate adăuga un cot la înălțimea lui (sau o clipă la viața lui). Păsările cerului și florile câmpului sunt exemple care dovedesc purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Chiar dacă ele nu seamănă, nu seceră, nu adună în grânare, nu torc, nu țes Dumnezeu le poartă de grijă. Cu atât mai mult nouă, care facem toate aceste activități, ne va da ceea ce ne trebuie pentru viață. 2. Noi trebuie să ne așezăm bine prioritățile. Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea lui trebuie să fie preocuparea noastră majoră. A fi conduși de Dumnezeu și a trăi o viață după voia lui este cel mai important lucru pe care îl avem. Așa ne trăim fiecare zi. Viața nu trebuie trăită doar pe plan material, ci este mult mai mult de atât. Planul împărăției lui Dumnezeu, al neprihănirii este necesar pentru experimentarea mulțumirii, a împlinirii. Cele de jos nu ne satură, avem nevoie de cele de sus pentru a fi împliniți. 3. Viața este aspră și adesea grea. De aceea trebuie trăită doar o zi odată. Nu te transpune în ziua de mâine, rămâi în cea de azi. Concentrează-te asupra a ce ai de făcut azi, păstrând prioritățile clare.
Trăind așa ești un om al credinței cu picioarele pe pământ. Un om care seamănă, seceră, adună în grânar, toarce, țese și mai ales crede.
blog comments powered by Disqus