#bgblur, #feature {background-image: url(../resources/banner8r.jpg); }

Sorin Sabou


Letter to the Romans, Nicomachean Ethics, and more

Oportunități misionare

Filadelfia este cea mai nouă dintre cetățile care primesc aceste scrisori de la Cristos cel înălțat; cetatea a fost întemeiată de Attalus al II lea Filadelful (159-138 î.Cr.) în cinstea fratelui său Eumenes al II lea, numind-o Filadelfia („dragoste de frate“). Filadelfia era un centru pentru răspândirea culturii grecești.
Cetatea era situată într-o zonă seismică. În anul 17 d.Cr. cetatea este distrusă în întregime de un cutremur. Împăratul Tiberiu ajută la reconstruirea cetății, și de aceea i se schimbă numele în Neocezareea. În timpul împăratului Vespasian numele cetății este schimbat în Flavia. Dar cu toatea aceste încercări numele ei vechi rămâne la fel de cunoscut.
Cristos este descris ca cel care ține cheile lui David; un simbol al controlului complet asupra casei regale. În Isaia 22.22 cheia de la casa lui David este dată lui Eliachim. A avea cheia de la casa regală înseamnă a da access în prezența împăratului. Ușa pe care o deschide el nu o poate închide nimeni. Ușa deschisă este o oportunitate misionară pe care nimeni nu o poate închide.
Lucrările bisericii sunt cunoscute de Cristos și El știe că biserica este slabă. Biserica a păzit Cuvântul lui Cristos și nu s-a lepădat de numele Lui înaintea dușmanilor din sinagoga Satanei. Dușmanii bisericii din Filadelfia sunt atât iudeii, cât și susținătorii cultului împăratului din cetate. În ceasul încercării biserica trebuie să rămână credincioasă și să păstreze ceea ce are. Cei biruitori vor fi făcuți stâlpi în templul lui Dumnezeu, cetățeni în cetatea cerească.
În ceasul încercării Cristos așteaptă de la noi răbdare și credincioșie. În felul acesta nimeni nu ne ia cununa. Ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu duce la oportunități de misiune pe care nimeni nu le poate opri. Dușmanii vor fi făcuți de rușine.
blog comments powered by Disqus